Oberta la inscripció al Màster Gènere i Comunicació per al curs 2016-2017

S’ha obert el període d’inscripció a la segona edició del Màster Gènere i Comunicació del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB). Després de la bona acollida obtinguda en la primera edició, que finalitzarà el mes de juny, el Màster ofereix una segona edició renovada i ampliada.

L’èxit de la primera edició es pot atribuir tant a l’alumnat que s’hi ha involucrat amb il·lusió i, sobretot, a la dedicació i la implicació del professorat, més de quaranta persones expertes de diverses disciplines que han apostat per construir una societat no sexista a través del periodisme feminista. El professorat, provinent de diferents universitats catalanes i de mitjans de comunicació, han permès abordar multiplicitat de matèries: periodisme de dades, nous formats comunicatius, contextos socials, islamofòbia, immigració o publicitat. D’aquesta manera, el Màster, el primer d’aquestes característiques de tot l’Estat espanyol, ofereix un ampli ventall de temàtiques amb classes teòriques, pràctiques i tallers monogràfics.

Les seves directores, Isabel Muntané i Joana Gallego, fan un balanç molt positiu de l’acollida que el Màster està tenint en els mitjans de comunicació, la societat civil i l’activisme feminista. Entre altres projectes destaquen la campanya de youtube Compte! Podries ser feminista sense saber-ho i l’elaboració d’una auditoria amb perspectiva de gènere del mitjà de comunicació Crític, el primer estudi d’aquestes característiques que es fa a Catalunya dut a terme per les alumnes del màster, sota la coordinació d’Isabel Muntané. I després d’aquesta experiència, altres mitjans han sol·licitat el mateix servei.

El Màster també ha organitzat activitats complementàries, com les xerrades Feminismes als mitjans: sense complexos;  Violència masclista: l’abisme entre la realitat i els mitjans i Postmasclisme, masculinitat i violència als mitjans al Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la presència de Brigitte Vasallo, Rubén Sánchez, June Fernández, Carla Vall, Anna Celma Melero, Nieves Prado, Violeta García, Miguel Lorente, i Octavio Salazar, entre d’altres. Pel pròxim mes de maig serà a la taula Dones refugiades o la invisibilització en els mitjans organitzada per SICOM amb la col·laboració del GiC.

El Màster vol ser un referent en el pensament crític sobre la desigualtat i les múltiples discriminacions que pateixen les dones i totes les altres persones allunyades del refent masculí. El GiC com un eix dinamitzador per al canvi social treballa en col·laboració amb el teixit associatiu i entitats i institucions compromesos amb la igualtat, com Píkara Magazine, l’ICPS, l’ICD, el CAC.  En aquest sentit, Joana Gallego e Isabel Muntané han participar en xerrades, seminaris o trobades com l’Anàlisi del Conflicte del Congo; Reines de què? Dones i mitjans de comunicació; Traíem les urpes al masclisme; Violència masclista i noves tecnologies del Congrés de Sobirania Tecnològica.

El Màster també ha estat present a la reunió de GAMAGEuropa, on Isabel Muntané i Maria Serrano van presentar l’estudi 8 de març: on són les dones refugiades en les comunicacions de la UE?, i a la VI Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere on Isabel Muntané va defensar la comunicació: Periodisme feminista: desmuntant discursos des de l’acadèmia per una informació no sexista.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.