La UAB amplia l’oferta d’estudis superiors en Gènere i Comunicació pel curs 2018-2019 i ofereix la possibilitat de cursar un Postgrau i un Máster.
El Màster Gènere i Comunicació (GiC), impulsat pel Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Facultat de Comunicació de la UAB, obre les inscripcions de la quinta edició pel curs 2018-2019. I aquest curs s’ofereix la primera edició del Postgrau en Gènere y Comunicació. Aquests estudis, únics en la seva especialitat a tot l’Estat, venen a omplir un buit en l’ensenyament superior.
El màster i el postgrau, coordinats per les professores Joana Gallego i Isabel Muntané, estan pensats per a què periodistes, publicistes, graduats en comunicació audiovisual o en altres disciplines afins (sociologia, polítiques, ciències socials o humanes) puguin aprofundir en les qüestions de gènere i tots els àmbits de la comunicació, ja sigui a la premsa escrita, la ràdio, la televisió, els gabinets de premsa, les agències de publicitat o les industries culturals, amb un especial interès en la comunicació a internet. També aborda els contextos socials de la comunicació.
El Màster s’estructura en 8 mòduls, que en el cas de la Diplomatura en són 5, amb diferents assignatures teòriques i pràctiques que van des de una panoràmica general sobre què es informar amb perspectiva de gènere, passant pels nous formats comunicatius i les tècniques més innovadores de la informació i la comunicació amb una visió no androcèntrica. Les persones que cursin la Diplomatura i vulguin accedir, en cursos acadèmics posteriors al Màster, hauran de completar la formació dels 3 mòduls restants i el Treball Final del Màster. Al mateix temps, es continuarà oferint la possibilitat de cursar mòduls independents a aquelles persones que així ho desitgin.
Al llarg del curs s’aborden els aspectes comunicatius en els àmbits de la política, la economia o la cultura aprofundint en diferents sectors com són els guions de cinema i de sèries de televisió, el còmic o el circ, per posar uns exemples. També es treballen noves maneres de comunicar problemes candents de la societat actual com són la immigració, el tràfic de persones, el fet religiós, les minories ètniques o l’activisme social i sexual. El professorat està format per més de 40 persones, tant de l’àmbit acadèmic com del professional, que garanteix una formació teòrico-pràctica que serveixi a les persones que cursin aquest Màster i/o Diplomatura per a la seva inserció en el mó laboral.
Les sessions teòriques i pràctiques d’aquesta nova edició es duran a terme al Pati Manning (Carrer de Montalegre, 7, de Barcelona) gràcies a un conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona. El GiC també té acords amb l’Institut Català de les Dones (ICD), el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) i la revista Píkara Magazine.