DOCENTS

El professorat està format per més d’una quarentena de persones expertes en diferents disciplines, el Màster vol ser també una eina d’empoderament de les persones que el cursin, per la qual  cosa inclou un ventall d’activitats pràctiques que els ajudin a posicionar-se com a professionals amb visió de gènere a la vegada que potencien  la seva faceta personal. Un grup de joves entusiastes de les noves tecnologies coordinaran aquestes sessions pràctiques centrades en els nous formats digitals per tal d’aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix la xarxa. A continuació podeu consultar un estracte dels seus currículums.

ELVIRA ALTÉS

He treballat a la ràdio durant 10 anys, conduint programes amb formats diversos, com magazins, entrevistes, monogràfics, debats, etc., i després he participat en tertúlies a diverses emissores. Actualment estic treballant en una recerca sobre la història de la ràdio a Catalunya en veu de les dones, i també he escrit articles sobre la qüestió, com Les periodistes del micròfon, publicat a la revista Capçalera del Col·legi de Periodistes, i  he tingut cura del número de la revista Arenal de Historia de las Mujeres, sobre les dones i la ràdio.

La meva formació: Llicenciatura de Geografia i Història, opció Antropologia Cultural per la UB i Màster de Recerca en Periodisme i Ciències de la Comunicació per la UAB.

PAULA ARCE

Llicenciada en Dret i Màster en Dones, Gènere i Ciutadania. Actualment es professora associada del Departament de Ciència Política i Dret Públic a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona i forma part del grup de recerca Antígona. També exerceix com a advocada especialitzada en dret penal, estrangeria i família i treballa des de l’any 2010 com a advocada a l’entitat Genera, associació especialitzada en l’atenció i defensa dels drets de les dones que exerceixen prostitució a la ciutat de Barcelona.

Twitter

ENCARNA BODELÓN GONZÁLEZ 

Professora de Filosofia del Dret, de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, especialitzada en temes de drets de les dones. Profesora de Criminologia de la UAB, especializada en criminogia feminista i violència contra les dones Doctora en Dret. UAB. Postgraus en criminologia i en Estudis de Gènere. Directora del grup de recerca de la UAB, Antigona, Grup de Recerca de Drets i societat en perspectiva de gènere. Codirectora i fundadora dels postgraus: Gènere i Igualtat. UAB. I del Nou postgrau en Violències Masclistes. UAB. Membra del Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere de Catalunya. Ha realitzat estades de recerca a Oxford, Nueva York, DF Mèxic, San Juan de Puerto Rico, Amsterdam.

Entre els seus llibres destaquen:

Igualdad y diferencia en los análisis feministas del derecho (1999); Rastreando lo invisible. Mujeres inmigrantes presas (2005); Mujer y Castigo (2006); Género, derecho e igualdad (2010); Género y Dominación (2010).  Violencia de genero y las respuestas de los sistemas penales (2012); Los planes de igualdad en tiempos de crisis (2013).

CRISTINA CALDERER

Treballo com a fotoperiodista des del 1986, primer al Punt Diari i després al diari Avui del 1989 al 2010,  on a part de fer fotos feia d’editora gràfica. Actualment treballo pel diari Ara i sóc professora de fotoperiodisme a la UAB. He participat en varies exposicions col·lectives. He col·laborat en diversos llibres i he guanyat 4  premis fotomercè.

SONIA CALVÓ

De formació periodista i amb un màster sobre Comunicació de Conflictes i Moviments Socials, ha treballat a les redaccions de La Directa, eldiario.es, Catalunya Plural i Barcelona Televisió. Ha col·laborat amb l’Anuari de Silencis Mediàtics de Mèdia.cat en el reportatge Aïllament: opacitat i impunitat. Ha codirigit els documentals del 30 Minuts de TV3 “Plegar la Manta”, emès el desembre de 2017, sobre venda ambulant i ‘Aïllament: la presó dins la presó’, emes l’abril de 2019 a TV3. També va guanyar la beca DevReporter, coproduint l’especial ‘Vida Mantera’ i ‘Fugir per estimar i ser’, guanyador del premi Clic Audiovisual.

GERARD CASAS

Llicenciat en Traducció i Interpretació, format en edició periodística i màster en Estudis Internacionals sobre Mitjans, Poder i Diversitat per la Universitat Pompeu Fabra. Agitador cultural interessat en la intersecció entre l’art, el gènere i la interculturalitat. S’especialitza en comunicació per al sector creatiu i associatiu. Ha treballat per a agències de publicitat i productores audiovisuals com CANADA o TBWA, organitzacions sense ànim de lucre i col·lectius artivistes en matèria de gènere tant dins com fora del territori espanyol i ha format part de l’equip editorial de publicacions digitals com Radio Africa Magazine (Barcelona) o Q-zine (Queer Youth African Network, Burkina Faso). És responsable de comunicació i premsa del festival d’arts escèniques de l’Àfrica contemporània Africa Moment i col·laborador habitual com a periodista musical a l’emissora de ràdio Betevé, entre d’altres.

Facebook

MADEN CASTILLO 

Formadora i consultora en habilitats socials i comunicatives en l’àmbit laboral amb perspectiva de gènere. Especialitzada en comunicació eficaç i en el treball per a millorar les habilitats comunicatives de les persones des de la gestió de les emocions. Emprenedora, amb 35 anys d’experiència a empreses privades i administració pública. Actualment és tutora i formadora de dones emprenedores a l’escola de dones de Barcelona Activa i en diferents empreses i organitzacions.  Té una llarga trajectòria en el moviment de dones. Cofundadora del grup DAIA, del grup Dones Divergents i de la primera ràdio lliure de Gràcia. Membre de la Xarxa de Dones Emprenedores i Empresàries de l’Observatori de la Dona de la Cambra de Comerç i del Consell de les Dones de Barcelona.

Twitter | Facebook

ANTONIO CENTENO

Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona, ​​va exercir com a professor de Matemàtiques d’Educació Secundària des de 1998 fins a 2010.  Va adquirir la seva diversitat funcional (tetraplegia) als 13 anys. Activista del Moviment de Vida Independent des de 2004. És membre del Fòrum de Vida Independent i Divertad (FVID) des de 2004, i com a tal va comparèixer davant la Comissió de Política Social del Parlament de Catalunya en dues ocasions, els anys 2005 i 2006, i davant la Comissió d’estudi de la situació de les persones amb discapacitat en 2010. També va comparèixer a la Comissió d’Igualtat del Congrés dels Diputats el 2011 per tractar sobre el projecte de Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació. Membre del Consell Assessor de SOLCOM i un dels 9 membres del FVID que van posar en marxa el 2006 l’Oficina de Vida Independent (OVI) de Barcelona. Col·labora en els portals Social.cat i Drets Humans Ja! amb articles d’opinió i impulsa projectes com el documental sobre sexualitat i diversitat funcional “Yes, we fuck” o el col·lectiu “Entorn de la cadira” que aborda el disseny lliure i col·laboratiu de productes de suport.

FLOR COLL

Llicenciada. en comunicació social. Màster en gènere i comunicació per la UAB. Direcció en el periòdic il·lustrat, femiñetas (feminisme en vinyetes) i conducció en Ràdio Mariatchi, Barcelona.

SARA CUENTAS

Va néixer al Perú, d’arrels ancestrals quítxues i guayocundas. Feminista decolonial, antiracista i defensora de drets humans de les dones de pobles originaris. Periodista i investigadora social i autora de la metodologia Anàlisi Decolonial per al Canvi, eina analítica, pedagògica, de recerca, planificació i avaluació de programes socials i polítiques públiques. Considera fonamental revalorar el coneixement situat al mateix nivell que l’acadèmic. És formadora en diverses entitats públiques i privades sobre polítiques feministes i anàlisi feminista decolonial. Actualment, impulsa accions internacionals d’incidència per a donar suport a la demanda de debò, justícia i reparació de les dones afectades per les esterilitzacions forçades al Perú. És autora de diverses publicacions feministes i redactora per a diversos mitjans de comunicació escrita. És coordinadora pedagògica de l’Escola Feminista Decolonial de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament a Catalunya.

ISABEL FRANC 

Escriptora. Nascuda a Barcelona, inicia la seva trajectòria literària amb la novel·la Entre todas las mujeres (Tusquets 1992), finalista del premi La Sonrisa Vertical. És autora del la Trilogía de Lola Van Guardia que inclou els títols Con Pedigree (1997), Plumas de Doble Filo (1999) i La mansión de las Tríbadas (2002), traduïda a diversos idiomes. Guionista de les novel·les gràfiques Alicia en un món real (Norma, 2010) Premi Jennifer Quiles 2011, també traduïda, i Sansamba (Norma, 2014). Altres guardons: Premi Shangay a la millor novel·la de l’any 2004 per No me llames cariño i VI premio Terenci Moix de literatura LGBT per Elogio del Happy End, ambdues publicades a Egales. Ha participat en diverses antologies de relat curt i col·labora com articulista en diferents publicacions. El seu darrer treball és Las HumoristAs. Ensayo poco serio sobre mujeres y humor. Icaria 2017

POL GALOFRÉ MOLERO 

Pol Galofre Molero (Barcelona, 1987) és graduat en cinema i audiovisuals per l’ESCAC especialitzat en so i documental, també és activista trans i feminista. És un dels dinamitzadors i coordinadors de l’Espai Trans i de Cultura Trans juntament amb Miquel Missé amb qui també ha editat el llibre Políticas Trans – Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos (EGALES, 2016). Ha dirigit el curt documental Feines per gent valenta, per l’Ajuntament de Barcelona. Ha treballat com a coordinador de projectes a La Xixa, fem comunitat, i com a formador i tècnic de gestió al Col·lectiu i+. És formador en l’àmbit de la diversitat sexual i de gènere amb perspectiva interseccional, docent en el Màster Gènere i Comunicació de la UAB i a l’Espai DebuT de la Sala Beckett. Actualment treballa com a informador-dinamitzador al Centre LGTBI de Barcelona i col·labora estretament amb La Bonne, Centre de Cultura de Dones, tant a nivell activista com de tècnic de so.

Twitter

SUSANA GARCÍA MEDRANO 

Vaig estudiar una llicenciatura en Sociologia Rural. Vaig cursar les Especialitats en Psicoteràpia Gestalt i Psicoteràpia Corporal Biodinàmica. Vaig fer un master en Dansa Moviment Teràpia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sóc educadora feminista i facilitadora grupal. M’he especialitzat en el disseny, implementació i avaluació de programes educatius com a tallers, diplomats, cursos i classes amb molt diverses poblacions com a estudiants universitaris i de postgrau; joves i dones capdavanteres en contextos rurals, urbans i indígenes; professionals d’institucions de salut, educatiu, de justícia i exèrcit i activistes d’organitzacions civils. M’he especialitzat en la prevenció i tractament de la violència contra les dones, especialment violència sexual. Un altre dels meus temes d’especialitat és la promoció de la cura i la prevenció de la síndrome de desgast amb eines de la pedagogia constructivista, l’aprenentatge significatiu, la dansa moviment teràpia i la psicoteràpia Gestalt. Des de fa any i mig treball amb població migrant a Glasgow, la ciutat en la qual actualment radico.

Facebook

JESSICA GONZÁLEZ HERRERA 

Politòloga, postgrau en Societats Africanes i Desenvolupament (UPF, Barcelona), especialitzada en Interculturalitat i Comunicació pel canvi Social (Ohio University, USA). Ha participat com a investigadora i consultora en projectes internacionals amb diverses poblacions en temes d’interculturalitat, comunicació, perspectiva de gènere, emprenedoria i Salut Pública. Actualment exerceix com a directora de Projectes d’Interculturalitat del Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi). Formadora en interculturalitat amb èmfasi en perspectiva decolonial, empoderament femení i juvenil.

JOANA G. GREZNER

Periodista, investigadora i formadora experta en gènere i comunicació i activista feminista.  Membre de l’equip de recerca d’ORIGEN (Observatori Regular de la Igualtat de Gènere als Noticiaris) i de la redacció de Pikara Magazine, revista on line de periodisme feminista,  és  col·laboradora de mitjans catalans com La Directa, Catalunya Ràdio o Més 3/24,.

Ha impartit formacions al Col·legi de Periodistes de Catalunya, COM Ràdio, Boca Ràdio i els Seminaris de Comunicació i Conflictes Propers 2013-2014 i 2016 de l’MPDL, entre altres.  Fou associada a la Xarxa d’Expertes i Experts en Comunicació i Gènere del PNUD-Amèrica Llatina i Carib, de l’ Àrea Pràctica de Gènere per a Amèrica Llatina i el Carib del PNUD per al període 2012-2013 i cofundadora  de La Independent-Agència de Notícies amb Visió de Gènere, on va dissenyar i coordinar la formació Dones migrants, dones amb drets: introducció a la informació amb perspectiva de gènere,classe i ètnia, distingida com a bona pràctica en la gestió de la migració femenina andina pel Fons Abriendo Mundos de la UE.

Ha treballat més d’una dècada com a responsable de comunicació d’organitzacions dedicades a la promoció dels drets de les dones i l’equitat de gènere com Calala-Fons de Dones, Ca la Dona, la Federació de Planificació Familiar Estatal o la Plataforma d’ONG de VIH/Sida de Catalunya.

És coautora de la recerca Sabers i Pràctiques Feministes: una aproximació al moviment feminista català i Femení Plural: les dones a l’Economia Cooperativa  i membre de la Xarxa Internacional de  Periodistes amb Visió de Gènere i participa activament al moviment feminista.

Web | Twitter | Facebook

SONIA HERRERA 

Doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat a la línia d’Estudis audiovisuals des de la perspectiva de gènere. Està especialitzada en educomunicació, periodisme de pau i estudis feministes en les ciències socials. Dedica la seva tasca investigatòria a l’anàlisi i crítica feminista de mitjans de comunicació amb èmfasi en la representació del feminicidi i la violència masclista al cinema. És membre de diverses organitzacions i associacions com la Casa Iberoamericana de la Mujer de Barcelona, la Taula per Mèxic y WILPF. i ha publicat diversos articles i assaigs sobre comunicació, cinema i violència contra les dones des de les epistemologies feministes. Blog personal: La lente violeta

Blog | Twitter | Facebook

CHRISTEL KELLER GARGANTÉ

Antropòloga, politòloga i màster en Estudis de Gènere, Dones i Ciutadania. Actualment és estudiant del programa de doctorat en Estudis de Gènere: Cultures, Societats i Polítiques amb un projecte de recerca sobre la gestió comunitària de les cures.

És membre de la càtedra UNESCO: Dones, Desenvolupament i Cultures. Des de l’any 2008 ha treballat com a tècnica de recerca en diversos projectes d’investigació social (entre altres: Impacte de la crisi sobre les condicions de vida de les dones a Barcelona, 2013; Incorporació de la transversalitat de gènere a l’administració pública catalana, 2015; Estudi Jurídic sobre Grups de Criança i Llars de Criança, 2017); com a consultora en polítiques d’igualtat de gènere a l’àmbit local i en l’entorn laboral i com a formadora. Els darrers anys s’ha especialitzat en el camp de l’economia feminista i l’economia de les cures.

ELINA NORANDI

Elina Norandi és historiadora, crítica d’art i comissària d’exposicions. Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i Màster en Estudis de les Dones pel Centre Duoda de la mateixa Universitat. Professora titular d’Història de l’Art en l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja (Generalitat de Catalunya) de Barcelona.

Tot el seu treball d’investigació es basa a aplicar les diferents teories feministes a la crítica d’art. Ha publicat un gran nombre d’articles, assajos i capítols de llibres relacionats amb la seva principal línia de recerca: la iconografia produïda per dones en l’art modern i contemporani, així com amb l’elaboració de discursos artístics actuals relatius a les qüestions de gènere, sexualitats diverses i teoria queer. És autora dels llibres: Olga Sacharoff (Al-Mudayna i coordinadora d’ Ellas y Nosotras. Estudios Lesbianos sobre Literatura escrita en Castellano (Egales, Madrid-Barcelona, 2009). Actualment ha acabat el catàleg raonat de la pintora Olga Sacharoff, de la que està escrivint una biografia.

És membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA) i de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya (ACCA).

MARIANA NORANDI

Periodista especialista en cultura i gènere. És llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1995) i màster en “Dinàmiques de canvi en les societats modernes avançades” per la Universitat Pública de Navarra (UPNA). Ha desenvolupat gran part de la seva trajectòria professional a Amèrica Llatina, principalment a Mèxic. En aquest país ha treballat durant més de tretze anys en el diari La Jornada, primer com a periodista d’arts escèniques en la secció d’espectacles i més tard en informació general on, entre altres línies d’actuació, s’ha exercit com a reportera de la font de gènere. Ha estat professora de periodisme en universitats mexicanes i impartit conferències i cursos sobre la matèria. Actualment realitza la seva tesi doctoral en la Universitat del País Basc (UPV-EHU) i és membre del Grup de Treball del Consell Llatinoamericà de Ciències Socials (CLACSO) “Memòries col·lectives i pràctiques de resistència” en l’eix de migracions i gènere.

Twitter

ROSA MARIA PALÈNCIA VILLA

Periodista y doctora en Comunicació Audiovisual. Professora agregada al Departament de Comunicació Audiovisual de l’UAB. Membre del Grup de Recerca Imatge, So i Síntesi de l’UAB. Ha exercit el periodisme a Mèxic (1982-85); sòcia fundadora de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya; membre del Consell de Redacció (1996-2000) i del Consell Assessor de la Revista Carrer de la FAVB (2000-2010); sòcia i membre de la junta directiva (2005-07) de la Asociación Española de Historiadores del Cine. Professora convidada en la Especialidad de Género y Educación de la Universidad Pedagógica Nacional (México) y en el Centro de Estudios de Género de la Universidad de Guadalajara (México); professora al Màster de Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB (1997-2017) i al Màster de Direcció Empresarial i Institucional de la UAB (2015-2018). Responsable de polítiques d’igualtat a la Facultat de Ciències de la Comunicació de l’UAB (2017-18).

Línies d’investigació:

  • El doblatge audiovisual; gènere i mitjans audiovisuals; anàlisi cinematogràfic des de la teoria fílmica feminista.

Publicacions:

SÒNIA PAU CORTADA

Periodista, llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1994. Després de passar per setmanaris i ràdios de l’Alt Empordà, l’any 1993 es va incorporar al diari Avui, a la redacció de Barcelona. Des del 2002 és responsable de l’àrea de Benestar Social i Tercer Sector Social d’aquest diari, actualment amb la capçalera El Punt Avui. Vinculada a diferents temes de voluntariat: en aquests moments a la Fundació Quatre Vents, amb projectes que atenen famílies amb infants en situació vulnerable al Raval de Barcelona, i a Arrels Fundació, entitat que acompanya persones sense llar a tot Barcelona, però amb seu també al Raval.

Twitter  | Facebook

IRINA PEJÓ MUNTANÉ

Graduada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Postgrau en Art-teràpia per l’escola Inter-Art. Participa activament en la lluita feminista a nivell sanitari i artístic. Actualment investiga el clown com a eina d’empoderament per a les dones.

CLÀUDIA PRAT

Clàudia Prat és una video-periodista catalana establerta a Nova York. Ha treballat en projectes d’innovació i periodisme per Associated Press, New York Times, AJ+ i Univision. També ha col·laborat en projectes independents de comunicació comunitaria com LaTele.Cat (actualment LaMosca.TV, a Catalunya) i ha ofert tallers i seminaris per la Allied Media Conference a Detroit, Festival de Creative Commons i Nous Mitjans de Bogotá, VR Youth Cafe a Nairobi i per a l’Associació de Periodistes Hispans d’Estats Units.

Web | Twitter | Facebook

ARNAU ROIG MORA

Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Traducció i Interpretació, i amb Màsters en Estudis Anglesos i Estudis de Gènere, actualment és candidat doctoral a l’Institute of Communications Research de la University of Illinois. Treballa com a docent de secundària i universitari a diverses institucions i s’interessa per el treball cultural dels mitjans de comunicació en la construcció d’identitats i minories. La seva passió és l’anàlisi de la cultura popular i mainstream, on troba l’espai perfecte per examinar les lluites socials pel significat.

ANNA SALA VILA

Graduada en disseny gràfic per l’Escola Massana de Barcelona i graduada en Multimèdia per l’Escola d’Art ESRA de París. Va estudiar el Postgrau en direcció d’art a l’Escola Elisava a Barcelona. Ha treballat en diversos estudis i agències de publicitat a ciutats com Barcelona, París, Wrexam, Istanbul i Nova York. Ha estat guardonada amb diverses beques de disseny i ha rebut el premi per la producció de projectes de Caja Madrid Generació 2007 amb el projecte Istanbul Map que va ser exposat a la Fira Arco 2008.

Des de l’any 2005, és sòcia de l’Apòstrof dedicada a les àrees de disseny, comunicació i direcció d’art. També és membre del col·lectiu Donestech de dones i noves tecnologies i l’associació Alia de dones per la recerca i l’acció.

ALBERT SALES  

Politòleg i sociòleg. Des del 2004, Professor associat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. També he impartit docència a la Universitat de Girona i a la Universitat de Salamanca. Membre part del Grup de Recerca en Criminologia i Sistema Penal de la UPF. Activista i investigador en l’àmbit de la lluita contra la pobresa i les desigualtats. En l’àmbit internacional ha treballat a la Campanya Roba Neta i és membre fundador del Col·lectiu RETS i activista contra les violacions dels Drets Humans i dels Drets Laborals que cometen sistemàticament les Empreses Transnacionals. Des del 2011 col·labora amb la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar de Barcelona i la meva recerca està orientada a combatre l’exclusió residencial i la criminalització de la pobresa en l’espai públic. Actualment és assessor de la Tinença d’Alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

RUBÉN SÁNCHEZ RUIZ 

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona (2000). Postgrau en Gènere i Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona i UAB (2008). Psicòleg de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte de Barcelona Departament de Justícia de la Generalitat des del 2002. Especialitzat en estrés postraumàtic i processos de recuperació emocional de persones víctimes i perjudicades per delictes violents. Col·laborador en diferents mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, El Periodico de Catalunya, Ona Mediterrània i La Directa i ha participat en la realització de dos documentals de temàtica social, reivindicativa i denúncia: Diferents (2010), guardonat amb el Premi educació en el lleure  i Dones Diferents (2014). Ha publicat dos llibres: Un any posant el dit a la nafra i La mirada de Michonne, una guia d’autodefensa feminista. El 2013, conjuntament amb altres companys, va crear el col·lectiu Aliats del feminisme per implicar els homes en la lluita feminista i combatre la masculinitat heteropatriarcal.

Twitter | Web

BELEN SARALEGUI

Belen Saralegui és dissenyadora gràfica i directora d’art, egressada de la Facultat d’Arquitectura, Disseny i Urbanisme de la Universitat de Buenos Aires. Després de finalitzar la seva carrera de grau, va treballar com a docent universitària en la Càtedra *abriele, Carrera de Disseny Gràfic, dictant la matèria final Disseny III. Fa anys va començar la seva formació en matèria de gènere que va culminar amb el Màster en Gènere i Comunicació impartit per la Universitat Autònoma de Barcelona.

MARTA SELVA

Marta Selva Masoliver llicenciada en Història Moderna i Contemporània per la UAB, professora associada de Teoria i anàlisi del film i la televisió a la UAB (1993-2003) i a la Universitat Rovira i Virgili (2006-2016). Professora del Màster de Documental Creatiu de la UAB, del Postgrau de la Diplomatura de Pau i  del Màster de Gènere i Comunicació de la mateixa Universitat. Ha impartit també classes a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Oberta de Catalunya. Codirectora de la Mostra Internacional de films de dones de Barcelona. Codirectora de continguts també de la cooperativa Drac Màgic de de 1979. Col·laboradora a diferents mitjans de comunicació com TV3, Catalunya Ràdio, Ràdio 4 ,en qualitat d’analista política. Entre el 2003 i el 2010 va ser presidenta de l’Institut Català de les Dones.

Col·laboradora en diferents mitjans digitals, amb diferents publicacions d’estudis sobre les relacions entre pedagogia, cultura i cinema, sobre anàlisi fílmic i dels mitjans de comunicació, televisió i publicitat.

Entre els estudis recents s’hi troben: Coautora juntament amb Anna Solà. Imaginarios, memorias y discursos visuales dins del volum Ciutats i persones. Polítiques de memòria gènere i ciutat. Quaderns de l’ICPS (21017).  Escenarios de transnacionalidad y perspectiva de gènero en las obres de las cineastes. TSN, Revista de Estudios Internacionales. Aula María Zambrano de Estudios Transatlánticos (AMZET).

MARIA SERRANO

Llicenciada en Periodisme per la UAB, postgrau en “La comunicació dels conflictes i la pau” a la UAB i màster en Unió Europea a la UNED. Ha treballat en diversos mitjans i en diferents projectes comunicatius, especialment en l’àmbit social i de drets humans. Entre les experiències professionals més recents, destaca la col·laboració amb Almena Cooperativa Feminista, una organització que treballa en dos eixos: la comunicació amb perspectiva de gènere i l’abordatge estratègic de les violències masclistes. És també professora associada a la Facultat de Ciències de Comunicació de la UAB.

Twitter | Facebook

JAUME SORIANO

Jaume Soriano és doctor en Ciències de la Informació i professor titular al Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona. En matèria de gènere i comunicació ha investigat sobre la transmissió d’estereotips de gènere en el treball periodístic (La prensa por dentro), el paper de les dones en la professió periodística (La pseudofeminización de la profesión periodística) i la recepció que les víctimes fan dels continguts informatius sobre violència masclista (Las mujeres ante la información sobre violència de género). Altres línies re recerca són la metodologia de la recerca en comunicació, l’anàlisi del discurs periodístic i el pluralisme informatiu.

TERESA TORNS

És llicenciada i doctora en Sociologia per la Universidad de Deusto. És professora titular del Departament de Sociologia de la UAB i membre del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) i del “Seminari d’Estudis de la Dona” (SED) del Departament de Sociologia de la UAB. La seva activitat investigadora té com a temes de recerca les desigualtats de gènere, en relació al treball: el mercat de treball, el treball domèstic i la vida quotidiana, el temps i el benestar quotidià, les polítiques de temps i la conciliació.

MERI TORRAS

Meri Torras és professora de teoria de la literatura i literatura comparada en la Universitat Autònoma de Barcelona (Espanya). Els seus treballs de recerca versen sobre àmbits com l’autografia, la identitat, l’autoria, el cos, el gènere i la sexualitat, amb especial dedicació a la comparativa entre literatura i arts audiovisuals. Ha estat professora convidada a diverses universitats europees i llatinoamericanes. Des de 2005 dirigeix el grup investigador Cos i Textualitat.

SARA TORRES

Sara Torres treballa com a professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la universitat Queen Mary de Londres. Estudia metodologies crítiques feministes i queer, així com teories sobre desig, text i corporalitat recolzada per una beca de recerca de QMUL. El seu projecte doctoral porta per títol: “The Lesbian Text: Fetish, Fantasy and Queer Becomings”. Amb el llibre L’altra genealogia (Madrid: Torremozas) va guanyar el Premi Nacional de Poesia Gloria Fuertes. Conjurs i Cantos es publica en 2016 editat per Kriller 71. Al 2016 va obtenir una beca de residència a la Fundació Antonio Gala durant la qual va escriure la novel·la Vida Mínima (esment especial BFAG). El seu últim llibre, Phantasmagoria, editat per la Bella Varsòvia, apareix vinculat a un projecte estètic en desenvolupament al costat de l’artista Marta Velasco Velasco.

BRIGITTE VASALLO

Escriptora, periodista i mediadora intercultural especialitzada en islamofòbia i activista de les relacions sexe-afectives no-normatives. Col.laboradora de eldiario.es, Diagonal, La Directa i Pikara Magazine, entre d’altres. En la seva feina contra la islamofòbia, participa de Red Musulmanas i de RIQE (Red de Inclusión de lo Queer en las Espiritualidades). És docent a l’àrea d’interculturalitat d’Educaislam i ha donat cursos i tallers al Pla Barcelona Interculturalitat i a la Escuela para la Igualdad y el Empoderamiento del Ayuntamiento de Gasteiz, entre d’altres.  També és dinamitzadora del projecte d’investigació i pensament amorós crític #OccupyLove: per una revolució dels afectes. En aquest marc, ha donat nombroses ponències i tallers a universitats, institucions i associacions de l’Estat espanyol, i els seus articles estan traduïts a varies llengües.

Twitter | Web

SORE VEGA 

Actualment doctorande del Programa Persona i Societat en el Món Contemporani del Departament de Psicologia Social de la Facultat de Psicologia de la UAB, centrant la meua investigació a explorar les experiències subjectives de persones no binàries, les seues narratives i estratègies de resistència en un món binari. Altres formacions destacables són: Psicologia per la UAB, Màster en Teràpia Cognitiu-Social per la UB, Postgrau en Teràpia Breu Estratègica per la UdG i Màster en Coaching i PNL per l’Institut Gestalt de Barcelona.

Psicólogue en Trànsit, servei públic de salut per a persones trans i no binàries del Servei Català de la Salut. També exercisc en la consulta privada acompanyant a persones amb identitats i sexualitats diverses des d’una perspectiva marcadament integradora i trans-positiva-queer. Formadore en temàtica trans i no binària. Actualment col·labore amb Beyond Binary en projectes específics.

MARIA TERESA VERA ROJAS

María Teresa Vera Rojas és Professora Associada de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Lleida. Investigadora de ADHUC‒Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat de la Universitat de Barcelona. Doctora en Estudis Culturals i de Gènere per la Universitat de Barcelona i PhD in Hispanic Studies per la University of Houston. S’especialitza en l’estudi de la literatura i la cultura contemporànies del Carib hispà i Veneçuela, així com en la recuperació i anàlisi del feminisme, la literatura i la producció cultural dels llatins/es als Estats Units, tot això en el marc dels estudis de gènere i sexualitat, la teoria queer i el feminisme postcolonial. És editora del volum Noves Subjectivitats/Sexualitats Literàries (Egales, 2012) i compta amb diferents publicacions en revistes especialitzades, volums col·lectius i enciclopèdies. És autora de “‘Es coneix que vostè és ‘Moderna’”. Lectures de la dona moderna en la colònia hispana de Nova York (1920-1940) (Iberoamericana-Vervuert, 2018).

NÚRIA VERGÉS BOSCH

Actualment sóc professora lectora del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Forme part del Grup de recerca consolidat COPOLIS, del grup d’innovació docent consolidat CEFOCID-COPOLIS, així com de l’Institut Interuniversitari de Dones i Gènere (IIEDG). També sóc membre del col·lectiu DONESTECH de dones i noves tecnologies, l’associació ALIA de dones per la recerca i l’acció i del SIMREF. Sóc Doctora en Societat de la informació i del coneixement, Màster en polítiques públiques i socials i llicenciada en ciències polítiques.

MARIKA VILA 

Doctora en Construcció i Representació de les Identitats Culturals de Gènere per la Universitat de Barcelona, (2017). ​​ Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, Llicenciada en Humanitats, il·lustradora, ninotaire i coordinadora de publicacions, investiga el discurs dominant del  llenguatge i el gènere en el còmic.

Autora pionera, ha col·laborat en múltiples segells editorials (El Periódico de Catalunya, El País, Rambla, Rampa, Totem, Amaika, Virus, Equip, etc.) ha estat membre del “Colectivo de la Historieta” i de l’equip “Butifarra” i pertany a l’anomenada “Generació del Compromís” que obre la porta al còmic d’autor a finals dels anys 70.

Realitzadora i coordinadora de revistes mànga a Planeta d’Agostini Comics (Bola de Drac, Doraemon, Shin Shan, Shonen Magazin, etc.) (1992/2000)

Comissària d’exposicions; Dones de tinta 1926-2014, Madrid, 2014; Visualizando el maltrato, SN/Gijón, 2017; Derrumbando estereotipos, SN/Gijón, 2018.

Imparteix seminaris, tallers i conferències: Dones Treballadores, heroïnes independents, Els Juliols de la UB/2013; Les heroïnes al món del còmic: una mirada crítica al Personatge del Superheroi femení, Martorell, 2017/Premià, 2018; Desokupar el cuerpo: las autoras en el còmic espanyol. Universidad Paris8, 2017/Oviedo, 2018.

Darreres publicacions: Del Boom al Crack. La explosión del còmic adulto en España (1977- 1996) (Diminuta, 2018) Derrumbando estereotipos (SN/Gijón, 2018).

Web | Facebook

ELENA ZANZU 

Artista i autora de circ. Diplomada a l’Escola Nacional de Circ de Montreal (Canadà) i Màster en Filosofia per la Universitat de Bolonya. Treballa internacionalment com artista i formadora de circ i participa en projectes d’investigació acadèmica sobre el circ. Actualment està en residència de creació de Intersezioni, espectacle que explora la qüestió del gènere.

Twitter | Facebook

CARLOS ZELLER

Periodista i assagista. Investigador social. Especialista en temes de desigualtat. Membre del Departament d’Estudis de la Fundació APIP_*ACAM (2000-2017). Editor i director de projectes editorials.

Consultor internacional.

Membre de la redacció de la Revista de ciències socials Clivatge . Universitat de Barcelona.

Autor d’informes monogràfics sobre la tracta de dones i les noves sociologies de l’oci masculí a Europa. Moviments de població i feminització de les migracions: Informes per a Parlament Europeu i altres organismes internacionals.