DOCENTS

El professorat està format per més d’una quarentena de persones expertes en diferents disciplines, el Màster vol ser també una eina d’empoderament de les persones que el cursin, per la qual  cosa inclou un ventall d’activitats pràctiques que els ajudin a posicionar-se com a professionals amb visió de gènere a la vegada que potencien  la seva faceta personal. Un grup de joves entusiastes de les noves tecnologies coordinaran aquestes sessions pràctiques centrades en els nous formats digitals per tal d’aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix la xarxa. A continuació podeu consultar un estracte dels seus currículums.

MARTA AGUILAR

Periodista amb experiència a gabinets de premsa. Ha estat responsable de Comunicació del TEDxWomen i TEDxEducation, celebrat a Barcelona, i ha dirigit campanyes de Social Media amb entitats de Londres i els Estats Units. Actualment porta la comunicació de companyies de diversos sectors, entre ells, Economia, Tecnologia, Turisme, Ciència, Sostenibilitat i Cultura. És coordinadora de projectes emprenedors i col·labora en diferents mitjans digitals i socials.  Ha estat reportera a programes de TVE, EFE TV, Punto Radio, i redactora a revistes del grup Godó. Autora del llibre Que se entere todo el mundo, guía para pequeñas y medianas empresas para obtener un impacto mediático sin grandes inversiones, publicat amb Empresa Activa.  És també presentadora i organitzadora de l’esdeveniment de periodistes Vermut i Periodisme.

Twitter | Linkedin

PAULA ARCE

Llicenciada en Dret i Màster en Dones, Gènere i Ciutadania. Actualment es professora associada del Departament de Ciència Política i Dret Públic a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona i forma part del grup de recerca Antígona. També exerceix com a advocada especialitzada en dret penal, estrangeria i família i treballa des de l’any 2010 com a advocada a l’entitat Genera, associació especialitzada en l’atenció i defensa dels drets de les dones que exerceixen prostitució a la ciutat de Barcelona.

Twitter

NATÀLIA ARROYO

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2004-2008), exjugadora de futbol i entrenadora amb titulació nivell 2. Actualment és redactora d’esports al diari ARA, seleccionadora catalana Absoluta i Sub-16, i participa en tertúlies a diferents mitjans (Rac1, Catalunya Ràdio, Cadena Ser, Televisió de Catalunya). A més, fa de comentarista en retransmissions a GolT (futbol femení i futbol masculí) i, puntualment, també a Televisió de Catalunya. El 2012 va publicar Sin miedo a caer (ed. Now Books), un llibre biogràfic sobre la Gisela Pulido i els seus èxits al kitesurf.

Twitter

CAROL BIOSCA

Periodista, llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1993. Ha treballat al diari AVUI com a redactora des del 1993 fins al 2010. Entre els anys 1998 i 2010 va ser la responsable de l’àrea d’Educació i Universitats d’aquest diari. El 2010 va cofundar la consultora Colwith Road S.L., integrada per un equip de periodistes especialitzats en l’àmbit educatiu i dedicada a l’assessorament i l’orientació educativa. Entre els serveis que ofereix, destaca el web d’orientació acadèmica i professional, un recurs de suport a la tutoria dels centres educatius de secundària amb més de 170 instituts i col·legis adherits.

Web

ENCARNA BODELÓN GONZÁLEZ

Professora de Filosofia del Dret, de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, especialitzada en temes de drets de les dones. Profesora de Criminologia de la UAB, especializada en criminogia feminista i violència contra les dones Doctora en Dret. UAB. Postgraus en criminologia i en Estudis de Gènere. Directora del grup de recerca de la UAB, Antigona, Grup de Recerca de Drets i societat en perspectiva de gènere. Codirectora i fundadora dels postgraus: Gènere i Igualtat. UAB. I del Nou postgrau en Violències Masclistes. UAB. Membra del Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere de Catalunya. Ha realitzat estades de recerca a Oxford, Nueva York, DF Mèxic, San Juan de Puerto Rico, Amsterdam.

Entre els seus llibres destaquen:

Igualdad y diferencia en los análisis feministas del derecho (1999); Rastreando lo invisible. Mujeres inmigrantes presas (2005); Mujer y Castigo (2006); Género, derecho e igualdad (2010); Género y Dominación (2010).  Violencia de genero y las respuestas de los sistemas penales (2012); Los planes de igualdad en tiempos de crisis (2013)

Mª ÀNGELS CABRÉ

És escriptora, crítica literària especialitzada en literatura escrita per dones i gestora cultural. Ha publicat narrativa, poesia i els assaigs Leer y escribir en femenino i A contracorriente. Escritoras a la intemperie del siglo XXMiralls creuats: Roig/Capmany (Premio Josep Vallverdú 2016) y María Luz Morales. Pionera del periodismo. Col·labora en diversos mitjans de comunicación com el diari Ara, el suplement Cultura/s de La Vanguardia, El País Digital, Letras Libres, M-arte y cultura visual i també a RNE. Dirigeix l’Observatori Cultural de Gènere, destinat a incentivar la presència de les dones en la cultura.

Blog | Facebook

GERARD CASAS

Llicenciat en Traducció i Interpretació, format en edició periodística i màster en Estudis Internacionals sobre Mitjans, Poder i Diversitat per la Universitat Pompeu Fabra. Traductor, editor i periodista dedicat al sector cultural i associatiu en matèria de gènere. Col·labora amb col·lectius tant dins com fora del territori espanyol, en països com el Marroc, Turquia i Burkina Faso. Ha treballat per a agències de publicitat i productores audiovisuals com CANADA, TBWA o Font de la Cake. Participa en l’equip editorial de Ràdio Àfrica Magazine i col·labora amb la Queer African Youth Network. Li interessa la intersecció entre el gènere, l’artivisme i la interculturalitat.

Facebook

MADEN CASTILLO

Formadora i consultora en habilitats socials i comunicatives en l’àmbit laboral amb perspectiva de gènere. Especialitzada en comunicació eficaç i en el treball per a millorar les habilitats comunicatives de les persones des de la gestió de les emocions. Emprenedora, amb 35 anys d’experiència a empreses privades i administració pública. Actualment és tutora i formadora de dones emprenedores a l’escola de dones de Barcelona Activa i en diferents empreses i organitzacions.  Té una llarga trajectòria en el moviment de dones. Cofundadora del grup DAIA, del grup Dones Divergents i de la primera ràdio lliure de Gràcia. Membre de la Xarxa de Dones Emprenedores i Empresàries de l’Observatori de la Dona de la Cambra de Comerç i del Consell de les Dones de Barcelona.

Twitter | Facebook

ANTONIO CENTENO

Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona, ​​va exercir com a professor de Matemàtiques d’Educació Secundària des de 1998 fins a 2010.  Va adquirir la seva diversitat funcional (tetraplegia) als 13 anys. Activista del Moviment de Vida Independent des de 2004. És membre del Fòrum de Vida Independent i Divertad (FVID) des de 2004, i com a tal va comparèixer davant la Comissió de Política Social del Parlament de Catalunya en dues ocasions, els anys 2005 i 2006, i davant la Comissió d’estudi de la situació de les persones amb discapacitat en 2010. També va comparèixer a la Comissió d’Igualtat del Congrés dels Diputats el 2011 per tractar sobre el projecte de Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació. Membre del Consell Assessor de SOLCOM i un dels 9 membres del FVID que van posar en marxa el 2006 l’Oficina de Vida Independent (OVI) de Barcelona. Col·labora en els portals Social.cat i Drets Humans Ja! amb articles d’opinió i impulsa projectes com el documental sobre sexualitat i diversitat funcional “Yes, we fuck” o el col·lectiu “Entorn de la cadira” que aborda el disseny lliure i col·laboratiu de productes de suport.

LAIA FERNÁNDEZ BERNALTE

Llicenciada en Dret i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. Ha col·laborat en l’assignatura Història de les Dones. Polítiques i estratègies de la cura i el benestar d’aquest Màster. Especialitzada en lluites dels moviments feministes, actualment està preparant un llibre sobre feminisme amb la historiadora Montserrat Carbonell.

Twitter

CARMEN FERNÁNDEZ VILLALBA

Guionista, escriptora i periodista. Llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Com a periodista ha treballat en diferents mitjans com Fantastic Magazine i Fotogramas. Actualment col·labora amb el programa de TVE Para Todos La 2. Ha desenvolupat la seva activitat professional com a guionista de ficció per a sèries com Estació d’Enllaç,  El Súper, Rías Baixas, Esencia de poder, Ell-Ella, El Cor de la Ciutat, Les Moreres, 700 euros, Ventdelplà, Infidels, Bandolera, Gran Reserva,   39+1, Sin Identidad, 6 Hermanas.

Facebook

ISABEL FRANC

Escriptora. Nascuda a Barcelona, inicia la seva trajectòria literària amb la novel·la Entre todas las mujeres (Tusquets 1992), finalista del premi La Sonrisa Vertical. És autora del la Trilogía de Lola Van Guardia que inclou els títols Con Pedigree (1997), Plumas de Doble Filo (1999) i La mansión de las Tríbadas (2002), traduïda a diversos idiomes. Guionista de les novel·les gràfiques Alicia en un món real (Norma, 2010) Premi Jennifer Quiles 2011, també traduïda, i Sansamba (Norma, 2014). Altres guardons: Premi Shangay a la millor novel·la de l’any 2004 per No me llames cariño i VI premio Terenci Moix de literatura LGBT per Elogio del Happy End, ambdues publicades a Egales. Ha participat en diverses antologies de relat curt i col·labora com articulista en diferents publicacions. El seu darrer treball és Las HumoristAs. Ensayo poco serio sobre mujeres y humor. Icaria 2017

POL GALOFRÉ MOLERO

Va estudiar el Grau en Cinema a l’ESCAC, és sonidista, documentalista i actualment col·labora com a técnic de so a La Bonne (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison). És coordinador del projecte Cultura Trans des d’on organitza la secció de Pantalla Trans del Festival FIRE!!! i programa el cicle de cinema OPEN al cinema Zumzeig.

Twitter

SUSANA GARCÍA MEDRANO

Llicenciada en Sociologia Rural a la Universitat Autònoma Chapingo, Chapingo, Estat de Mèxic. Màster en Dansa Moviment Teràpia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitatzada en psicoteràpia Gestalt, Diplomada en Formació de Facilitadors i Diplomat en Enfocament Centrat en la Persona en l’Institut Humanista en Psicoteràpia Gestalt. Entrenament professional en Psicoteràpia Corporal Biodinàmica al Centre Yollocalli. Especialista en els temes de prevenció i tractament de la violència contra les dones, perspectiva de gènere, drets sexuals i reproductius, salut sexual i reproductiva, desenvolupament de competències psicosocials, prevenció de la síndrome de desgast (burn out) i promoció de l’autocura, treball davant grups. Facilitadora grupal amb 14 anys d’experiència contínua.

Facebook

ANNA GIRALT GRIS

Documentalista independent. Filma el seu primer documental a l’Iran l’any 2002 i des d’aleshores continua rodant a països com l’Afganistan, l’Iraq o el Líban entre d’altres. Ha viscut a Atenes durant els últims 4 anys on ha documentat la desaparició de l’estat del benestar a través de webdocs. Col·labora amb programes com el 30minuts, 60minuts, Sense ficció o Salvados i amb mitjans online com el Globalpost, X-pressed o El Periódico Diagonal. Els seus documentals han estat reconeguts i seleccionats en festivals nacionals i internacionals com el de Salònica. Va assistir a la primera conferència Europea sobre I-Docs a Bristol el 2011 i des d’aleshores s’ha especialitzat en aquesta forma de narrar. Actualment treballa en un projecte de documental interactiu sobre els canvis que s’estan produint a Grècia.

Twitter | Web

JESSICA GONZÁLEZ HERRERA

Politòloga, postgrau en Societats Africanes i Desenvolupament (UPF, Barcelona), especialitzada en Interculturalitat i Comunicació pel canvi Social (Ohio University, USA). Ha participat com a investigadora i consultora en projectes internacionals amb diverses poblacions en temes d’interculturalitat, comunicació, perspectiva de gènere, emprenedoria i Salut Pública. Actualment exerceix com a directora de Projectes d’Interculturalitat del Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi). Formadora en interculturalitat amb èmfasi en perspectiva decolonial, empoderament femení i juvenil.

JOANA G. GREZNER

Periodista, investigadora i formadora experta en gènere i comunicació i activista feminista.  Membre de l’equip de recerca d’ORIGEN (Observatori Regular de la Igualtat de Gènere als Noticiaris) i de la redacció de Pikara Magazine, revista on line de periodisme feminista,  és  col·laboradora de mitjans catalans com La Directa, Catalunya Ràdio o Més 3/24,.

Ha impartit formacions al Col·legi de Periodistes de Catalunya, COM Ràdio, Boca Ràdio i els Seminaris de Comunicació i Conflictes Propers 2013-2014 i 2016 de l’MPDL, entre altres.  Fou associada a la Xarxa d’Expertes i Experts en Comunicació i Gènere del PNUD-Amèrica Llatina i Carib, de l’ Àrea Pràctica de Gènere per a Amèrica Llatina i el Carib del PNUD per al període 2012-2013 i cofundadora  de La Independent-Agència de Notícies amb Visió de Gènere, on va dissenyar i coordinar la formació Dones migrants, dones amb drets: introducció a la informació amb perspectiva de gènere,classe i ètnia, distingida com a bona pràctica en la gestió de la migració femenina andina pel Fons Abriendo Mundos de la UE.

Ha treballat més d’una dècada com a responsable de comunicació d’organitzacions dedicades a la promoció dels drets de les dones i l’equitat de gènere com Calala-Fons de Dones, Ca la Dona, la Federació de Planificació Familiar Estatal o la Plataforma d’ONG de VIH/Sida de Catalunya.

És coautora de la recerca Sabers i Pràctiques Feministes: una aproximació al moviment feminista català i Femení Plural: les dones a l’Economia Cooperativa  i membre de la Xarxa Internacional de  Periodistes amb Visió de Gènere i participa activament al moviment feminista.

Web | Twitter | Facebook

SONIA HERRERA

Llicenciada en Comunicació Audiovisual especialitzada en educomunicació i periodisme de pau (UAB) i cinema i estudis feministes (UCM). Ha treballat com a editora i redactora de continguts educatius, com a formadora de noves tecnologies i com a community manager i secretària tècnica de l’associació Clásicas y Modernas per a la igualtat de gènere en la cultura. Actualment és responsable de comunicació de la Fundació Lluís Espinal i doctoranda de la Universitat Autònoma de Barcelona en Estudis audiovisuals des de la perspectiva de gènere. Investiga sobre la representació audiovisual del feminicidi a Ciudad Juárez i és membre de diverses organitzacions i associacions defensores de Drets Humans, vinculades a la cultura de pau i a la defensa dels  drets de les dones com l’Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals (CIMA), la Xarxa Iberoamericana de Narratives Audiovisuals (Red INAV), l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, la Xarxa de Dones Iberoamericanes de Cinema i Mitjans Audiovisuals (MICA), l’Observatori sobre la Cobertura informativa de Conflictes (OCC) de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Casa Iberoamericana de la Dona de Barcelona (CIMB) i de WILPF Espanya. Ha publicat diversos articles i assaigs sobre comunicació, cinema i violència contra les dones des d’una perspectiva feminista com “Cine de ficción y feminicidio: el caso de Ciudad Juárez” (Revista Mientras Tanto, núm. 121),  “Atrapades als llimbs. Dones, migracions i violència sexual” (Quaderns CJ, núm. 187), “Mandatarias de cine: mujeres y política en el séptimo arte” (Revista Pueblos, núm. 55) y “Los puentes de Madison: una mirada de género” (Fotocinema, núm. 6).

Blog | Twitter | Facebook

CHRISTEL KELLER GARGANTÉ

Antropòloga, politòloga i màster en Estudis de Gènere, Dones i Ciutadania. Actualment és estudiant del programa de doctorat en Estudis de Gènere: Cultures, Societats i Polítiques amb un projecte de recerca sobre la gestió comunitària de les cures. És membre de la càtedra UNESCO: Dones, Desenvolupament i Cultures. Des de l’any 2008 ha treballat com a tècnica de recerca en diversos projectes d’investigació social (entre altres: Impacte de la crisi sobre les condicions de vida de les dones a Barcelona, 2013; Incorporació de la transversalitat de gènere a l’administració pública catalana, 2015; Estudi Jurídic sobre Grups de Criança i Llars de Criança, 2017); com a consultora en polítiques d’igualtat de gènere a l’àmbit local i en l’entorn laboral i com a formadora. Els darrers anys s’ha especialitzat en el camp de l’economia feminista i l’economia de les cures.

MARTA MACIAS I QUESADA

Advocada i comunicadora social. Postgraus en drets d’empreses i fundacions, desenvolupament i finances. Especialitzada a incorporar la perspectiva de gènere en l’àmbit públic i privat i en cooperació pel desenvolupament. Promotora i impulsora de l’enfocament de gènere i basat en els drets humans. Experiència laboral en l’empresa privada, administració pública, organismes internacionals i fundacions.
Actualment sòcia fundadora de Coop4equality, col·laboradora externa d’UNFPA, Fons de Població de Nacions Unides, membre del secretariat de GAMAG EUROPA (Global Alliance Media and Gender), membre de la junta de La Independent, agència de notícies amb visió de gènere.
En el passat, directora general de cooperació del Govern de la Generalitat, directora de l’Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament, directora general de Custo Barcelona, directora de la Fundació Ajuda en Acció de Catalunya i Balears i coordinadora de les delegacions territorials de la Fundació. Vocal de gènere i de comunicació de la Junta de la Federació Catalana d’ONGD, directora de relacions externes del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004. Directora de banca en el BBVA.
Experiència en projectes empresarials a Xile, Camerun i Guinea Equatorial, experiència en projectes de cooperació a l’Equador, Bolívia, Perú, Colòmbia, Paraguai, Hondures, Haití, El Salvador, Nicaragua, Guatemala, Mèxic, Malawi, Uganda, Kenya, Moçambic, Etiòpia, Índia, Pakistan, Vietnam, Senegal, RD del Congo, Sud Sudan, República Centreafricana, Marroc, Tunísia i Palestina.

Twitter

MONTSERRAT MELIÀ ROSET

Nascuda a Tarragona. Llicenciada en Ciències de la Informació, UAB. 3 cursos de Filologia. UB. Inicia la seva trajectòria professional com a periodista. 1983 a Ràdio Avui-Cadena 13.  De 1985 a 2011 a Ràdio nacional d’Espanya on va tenir les següents ocupacions: redactora de política a la seu de Barcelona, redactora de política al congrés dels diputats a Madrid. Cap d’informatius de RNE-Catalunya i directora de RNE—Catalunya. Des de 2011 fins ara redactora a TVE-Sant Cugat. Ha realitzat diverses col·laboracions a premsa. Membre de la Junta de Govern de Col.legi de periodistes de Catalunya. Fundadora i durant uns anys membre de l’executiva del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC). Actualment tambè és membre de Consell d’Informatius de TVE-Organ de control  de la neutralitat, pluralitat i diversitat als informatius de TVE. Ha impartit tallers al Màster gènere i comunicació de la UAB.

SÒNIA PAU CORTADA

Periodista, llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1994. Després de passar per setmanaris i ràdios de l’Alt Empordà, l’any 1993 es va incorporar al diari Avui, a la redacció de Barcelona. Des del 2002 és responsable de l’àrea de Benestar Social i Tercer Sector Social d’aquest diari, actualment amb la capçalera El Punt Avui. Vinculada a diferents temes de voluntariat: en aquests moments a la Fundació Quatre Vents, amb projectes que atenen famílies amb infants en situació vulnerable al Raval de Barcelona, i a Arrels Fundació, entitat que acompanya persones sense llar a tot Barcelona, però amb seu també al Raval.

Twitter  | Facebook

KARMA PEIRÓ

És la directora de NacióDigital, mitjà líder online en català. Periodista especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), des de 1995. Co-organitzadora de les Jornades de Periodisme de dades i open data (JPD) del 2013 al 2015. Conferenciant habitual en debats i seminaris dedicats al periodisme de dades, transparència informativa, les TIC o la societat de la informació.

Web

CLÀUDIA PRAT

Llicenciada en Periodisme per la Universtitat Autònoma de Barcelona al 2008. Periodista digital y realitzadora de documental independent. Actualment està estudiant el Máster en innovació i periodisme “Studio 20” a la Universitat de Nova York. Directora de NY Tenants Project (EUA, 2015); Groove BCN (Espanya, 2013). Codirectora dels documentals: Jalifa: Penúltim combat Last Fight amb Ferran Sales; Next Stop Huelva amb Veronica Frenzel i Leonor Jiménez, i Don’t Forget. Bosnia–Hercegovina amb Helena Sala, Carlos Collazos, Leonor Jiménez i Daniel Carrasco. Ha col·laborat en la realització de diversos vídeos d’ART PROJECTS com Deb’art ½ . Sala d’Art Jove (Espanya, 2009); Nani Miras DonesLlop (Espanya, 2009). Cadavre Exquis Sony Workshop Prize, Brussels Film Festival (Bèlgica, 2008).

Web | Twitter | Facebook

Dr. DAVID ROCA

Profesor Titular de la UAB. Su línea de investigación se centra en la creatividad publicitaria. Sus artículos versan sobre: falta de mujeres en los departamentos creativos, creatividad en las agencias digitales, el briefing creativo en publicidad, creatividad en relaciones públicas, etc. Además, es Director del Máster en Estrategia Digital y Creatividad de la Universitat Autònoma de Barcelona.

ARNAU ROIG MORA

Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Traducció i Interpretació, i amb Màsters en Estudis Anglesos i Estudis de Gènere, actualment és candidat doctoral a l’Institute of Communications Research de la University of Illinois. Treballa com a docent de secundària i universitari a diverses institucions i s’interessa per el treball cultural dels mitjans de comunicació en la construcció d’identitats i minories. La seva passió és l’anàlisi de la cultura popular i mainstream, on troba l’espai perfecte per examinar les lluites socials pel significat.

ALBERT SALES

Politòleg i sociòleg. Des del 2004, Professor associat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. També he impartit docència a la Universitat de Girona i a la Universitat de Salamanca. Membre part del Grup de Recerca en Criminologia i Sistema Penal de la UPF. Activista i investigador en l’àmbit de la lluita contra la pobresa i les desigualtats. En l’àmbit internacional ha treballat a la Campanya Roba Neta i és membre fundador del Col·lectiu RETS i activista contra les violacions dels Drets Humans i dels Drets Laborals que cometen sistemàticament les Empreses Transnacionals. Des del 2011 col·labora amb la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar de Barcelona i la meva recerca està orientada a combatre l’exclusió residencial i la criminalització de la pobresa en l’espai públic. Actualment és assessor de la Tinença d’Alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

RUBÉN SÁNCHEZ RUIZ

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona (2000). Postgrau en Gènere i Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona i UAB (2008). Psicòleg de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte de Barcelona Departament de Justícia de la Generalitat des del 2002. Especialitzat en estrés postraumàtic i processos de recuperació emocional de persones víctimes i perjudicades per delictes violents. Col·laborador en diferents mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, El Periodico de Catalunya, Ona Mediterrània i La Directa i ha participat en la realització de dos documentals de temàtica social, reivindicativa i denúncia: Diferents (2010), guardonat amb el Premi educació en el lleure  i Dones Diferents (2014). Ha publicat dos llibres: Un any posant el dit a la nafra i La mirada de Michonne, una guia d’autodefensa feminista. El 2013, conjuntament amb altres companys, va crear el col·lectiu Aliats del feminisme per implicar els homes en la lluita feminista i combatre la masculinitat heteropatriarcal.

Twitter | Web

MARIA SERRANO

És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona al 2009 i ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació. Ha complementat els seus estudis de base amb el postgrau La comunicació dels conflictes i la pau, també de la UAB (2011), i el màster en Unió Europea de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (2012-2014). En aquests últims estudis, s’ha centrat especialment en l’àmbit de la comunicació i les polítiques socials.

Twitter | Facebook

TERESA TORNS

És llicenciada i doctora en Sociologia per la Universidad de Deusto. És professora titular del Departament de Sociologia de la UAB i membre del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) i del “Seminari d’Estudis de la Dona” (SED) del Departament de Sociologia de la UAB. La seva activitat investigadora té com a temes de recerca les desigualtats de gènere, en relació al treball: el mercat de treball, el treball domèstic i la vida quotidiana, el temps i el benestar quotidià, les polítiques de temps i la conciliació.

IOLANDA TORTAJADA

És professora titular del departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i pertany al grup consolidat de recerca en comunicació ASTERISC (URV). En l’àmbit dels estudis del gènere i la comunicació, ha desenvolupat treballs sobre les transformacions en la representació de les feminitats, la mediatització de les relacions sexuals i afectives, el paper que desenvolupen els mitjans en la consolidació de la violència de gènere, les masculinitats alternatives i l’apropiació adolescent dels mitjans. Els resultats de les seves recerques s’han publicat en nombroses revistes, com ara Comunicar, Feminist Media Studies, Catalan Journal of Communication and Cultural Studies o Interactions: Studies in Communication & Culture. Ha estat chairwoman de la secció de Gènero i Comunicación d’ECREA (European Communication Research and Education Association) i, actualment, és coordinadora de la Secció d’Estudis d’audiència i recepció de la AE-IC (Asociación Española de la Investigación en Comunicación) i vicepresidenta de la Mesa per la Diversitat en l’Audiovisual del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Twitter | Facebook

BRIGITTE VASALLO

Escriptora, periodista i mediadora intercultural especialitzada en islamofòbia i activista de les relacions sexe-afectives no-normatives. Col.laboradora de eldiario.es, Diagonal, La Directa i Pikara Magazine, entre d’altres. En la seva feina contra la islamofòbia, participa de Red Musulmanas i de RIQE (Red de Inclusión de lo Queer en las Espiritualidades). És docent a l’àrea d’interculturalitat d’Educaislam i ha donat cursos i tallers al Pla Barcelona Interculturalitat i a la Escuela para la Igualdad y el Empoderamiento del Ayuntamiento de Gasteiz, entre d’altres.  També és dinamitzadora del projecte d’investigació i pensament amorós crític #OccupyLove: per una revolució dels afectes. En aquest marc, ha donat nombroses ponències i tallers a universitats, institucions i associacions de l’Estat espanyol, i els seus articles estan traduïts a varies llengües.

Twitter | Web

SORAYA VEGA

Llicenciada en Psicologia per la UAB. Màster en Teràpia Cognitiu-Social per la UB; Postgrau en Teràpia Breu Estratègica per la UdG; Postgrau en Conducció de Grups Educatius i Organitzacionals en la UB; Màster en Coaching i PNL per l’Institut Gestalt de Barcelona. Habilitada com experta en Psicologia -Coach por el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Cataluña.

L’enfocament principal de la pràctica professional és avançar en la comprensió de la qualitat de vida subjectiva de les persones amb identitats diverses. Especialitzada en acompanyament terapèutic a persones trans i amb identitats diverses des d’una perspectiva marcadament integradora. Les principals fonts teòriques són el constructivisme, la teoria del Desenvolupament moral, la teràpia breu estratègica i la Teràpia Narrativa.

Ha treballat tant a empreses privades com a administracions públiques com a formadora, coach i facilitadora grupal. Actualment col·labora  com a psicoterapeuta en TRANSIT, servei públic gratuït d’informació i assessorament de la salut per a persones trans.

NÚRIA VERGÉS BOSCH

Professora del Departament de Sociologia de la UB. Doctora en societat de la informació i del coneixement, màster en polítiques públiques i socials i llicenciada en Ciències Polítiques. Membra del grup de recerca consolidat Copolis de la UB, així com de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Gènere de Catalunya. És també membra de l’associació de dones per la recerca i l’acció ALIA i del Seminari interdisciplinar de metodologies de recerca feminista, SIMREF. És Cofundadora del col·lectiu de dones i tecnologies Donestech i forma part de Feministes per la independència. Les seves línies de treball actuals versen sobre la relació gènere i tecnologies, les violències masclistes, les polítiques socials i familiars, la comunicació intercultural i les metodologies de recerca feminista.

ELI VIVAS

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i en Lingüística per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de l’any 1997 forma part de l’equip d’infografia de El Periódico de Catalunya, activitat que alterna amb la de Responsable de Comunicació de la Llotja, Palau de Congressos de Lleida. Immersa en la tendència de periodisme de dades i visualització, és cofundadora de Hacks/Hackers Barcelona, organització internacional que fomenta la fusió entre periodisme i tecnologia a través de xerrades i tallers on participen programadors, dissenyadors i periodistes. L’any 2013 va guanyar el premi de periodisme de dades InnovaData del BBVA + Civio pel projecte FUGA2, amb Francisco J. Moya y Michele Catanzaro, un mapa col·laboratiu que analitza la fuga de cervells a Espanya i com ha afectat la crisi i les retallades en R+D en el col·lectiu d’investigadors.

Ha participat com a ponent en les sessions i les Jornades de Periodisme de Dades al CCCBLab que organitza la Open Knowledge Foundation, a Coctels & Blocs de Dones en Xarxa, i ha representat a El Periódico al primer hackathon de mitjans organitzat per la Global Editors Network (GEN) a Barcelona.

Twitter

ELENA ZANZU

Artista i autora de circ. Diplomada a l’Escola Nacional de Circ de Montreal (Canadà) i Màster en Filosofia per la Universitat de Bolonya. Treballa internacionalment com artista i formadora de circ i participa en projectes d’investigació acadèmica sobre el circ. Actualment està en residència de creació de Intersezioni, espectacle que explora la qüestió del gènere.

Twitter | Facebook